682
0
https://www.bronderslevforsyning.dk/mit-log-in
Quick links

Brønderslev Forsyning går mod strømmen - sætter varmeprisen ned

23-11-2018

Brønderslev Forsyning går mod strømmen - sætter varmeprisen ned


Brønderslev Forsyning sætter i 2019 varmeprisen ned med tusinde kroner på årsbasis. Opvarmning af et så-kaldt standardhus på 130 m2 falder hermed fra 14.187 kr. til 13.146 kr., svarende til et fald på 7%. Med pris-nedsættelsen går forsyningen mod den massive strøm af prisstigninger, som er varslet hos andre forsyninger de seneste par måneder. – Prisnedsættelsen lader sig gøre, fordi forsyningen med rettidig omhu har forberedt sig til det længe varslede bortfald af det såkaldte rådighedsbeløb, som de decentrale kraftvarmeværker har modtaget i en årrække, forklarer formand for bestyrelsen Lasse Riisgaard.


Bortfaldet af tilskuddet sker pr. 1. januar 2019, men Brønderslev Forsyning har med idriftsættelsen af et nyt stort biomasse- og solvarmebaseret kraftvarmeværk i 2018 skabt mulighed for at sætte prisen ned. Det nye kraftvarmeværk i Brønderslev har med en spændende kombination af kendte og nye teknologier fra starten tiltrukket sig stor opmærksomhed fra ind- og udland. I oktober blev forsyningen tilmed kåret som vinder af Fjernvarmeprisen 2018, der uddeles af Dansk Fjernvarme. Prisen gives til et fjernvarmeselskab, der på én eller anden måde har markeret sig i årets løb.


- Havde Brønderslev Forsyning ikke allerede i 2015 været fremsynet og lagt an til byggeri af det nye anlæg, ville prisen i stedet for et fald næste år stige med op til fem tusinder kroner per hus, afslutter Lasse Riisgaard.